Editorial, El Cargol, 04.08.2005 - L'ALCALDE TÉ UN PROBLEMA

Editorial, El Cargol, 04.08.2005
L'alcalde té un problema
 
   
  El desenvolupament de la Plataforma per una Vegueria Pròpia està mostrant-se imparable. Sis mesos després d’haver-se constituït, 22 ajuntaments, un consell comarcal, 53 entitats i 3.345 persones s’han adherit al desig d’una vegueria penedesenca.
Cada votació en els ens polítics ha esdevingut una petita batalla, en la qual s’han trencat, una vegada i altra, les coalicions polítiques que permeten ser alcaldes a polítics la formació dels quals no té majoria absoluta (i en ocasions ni tan sols majoria).
Al Ple de Vilafranca no hi va haver excepció: el Sí a la vegueria pròpia va derrotar la postura contrària que defensaven el PSC i l’alcalde Marcel Esteve. De fet, al Penedès, el partit socialista s’ha definit partidari d’estar a la Regió I, la corresponent a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Ràpidament, els partidaris de la vegueria pròpia han atacat l’alcalde per participar en reunions amb els alcaldes, majoritariàment socialistes, de les poblacions de la conurbació barcelonina.
Grans protestes va tenir la participació de Marcel Esteve en aquestes reunions en les quals es defensava la proposta socialista de vegueries, i on l’alcalde va voler estar perquè, segons ell, s’ha d’estar arreu on es parli de coses que afectin a la ciutat.
Obviament, com passa en política, no es tracta de tenir la raó, sinó que la teva opinió tingui el recolzament popular i, al Penedès, sembla clar, que, ara per ara, els socialistes, pel que fa a les vegueries, no tenen aquest suport.
La vegueria pròpia creiem que és una milor opció per al Penedès que no pas la que defensa pertànyer a la Regio Metropolitana. Però això, ara mateix, és el de menys. El veritable problema el té l’alcalde Marcel Esteva que es debat entre obeir la voluntat del seu poble, aprovada en Ple municipal amb els vots de CiU, ERC, PP, IC-V i CUP, o fer cas de les ordres del seu partit, contràries a la decisió popular.