Comunicat 43-258, El Consell per la República i les Vegueries, 09.08.2021

El Consell per la República, institució que té en l’actualitat 98.400 membres, convocarà el proper 22 d’agost eleccions per a l’Assemblea de Representants, les quals se celebraran els dies 1, 2 i 3 d’octubre, via telemàtica; el 21 d’octubre tindrà lloc la primera Assemblea de  Representants de la primera legislatura que esdevindrà el Parlament del Consell per la República amb els 121 membres electes. Un cop constituïda, l’Assemblea de Representants escollirà d’una banda el/la seu/va president/a i per altra banda el/la president/a del Consell de la República.

Hi ha dues característiques a remarcar, una és la democràcia directa ja que els candidats no seran de llistes de partits sinó que ho podrà ser qualsevol de les persones inscrites al registre ciutadà; de fet, els cens electoral serà aquest registre ciutadà que inclou totes les persones majors de 16 anys registrades al Consell abans de les 23:59 del 26 d’agost. L’altra és que les candidatures estaran distribuïdes en vegueries i districtes: al Penedès li correspondran 4  representants dels 81 escollits a títol individual. Hi haurà una segona llista de 40 càrrecs electes (regidors i/o diputats) en una única circumscripció. El sistema electoral també preveu una discriminació positiva per fomentar una majoria de dones.

L’associació celebra aquest plantejament i d’una forma especial que es reconeguin les vegueries com a unitat de participació política, això vol dir que els penedesencs votarem els nostres representants de la vegueria. Durant la campanya electoral que es durà a terme el setembre, estarem atents a les propostes i donarem suport a aquells candidats que d’una manera més clara defensin la Vegueria Penedès, els seu progrés sostenible i el benestar de les persones que hi habitem.