Comunicat 40-255, L'Independentisme Guanya Amb Claredat a la Vegueria Penedès (Eleccions al Parlament 2021), 15.02.2021

Després de les eleccions de diumenge passat al Parlament de Catalunya, volem manifestar el que segueix.

 

1.    Ens unim al sentiment majoritari de la població penedesenca que ha donat la victòria a les forces independentistes a les quatre comarques de la Vegueria, amb un 64,9% a l’Alt Penedès, un 64,7% a l’Anoia, un 57,8% al Baix Penedès i un 51,6% al Garraf. Celebrem aquests resultats ja que des d’antiga Plataforma fins a l’actual Associació, sempre hem cregut que l’organització de Catalunya en vegueries no serà plenament eficaç i útil per a la ciutadania fins que no hagi desaparegut la cotilla que suposa la presència de les institucions de l’estat espanyol, especialment les províncies.

 

2.    Creiem oportú aportar el resultat de les eleccions al conjunt dels 72 municipis de la Vegueria Penedès (pel que fa als partits que donen suport a la Vegueria), que rarament aporten els mitjans de comunicació. Són els següents:

 

1.    ERC              40.706

2.    PSC              39.416

3.    JUNTS         35.175

4.    CUP              12.936

5.    ECP              10.784

 

El PdeCat amb els 6.428 vots no ha obtingut el necessari suport ciutadà per ser present al Parlament.

 

3.    Urgirem al proper govern, sobretot si com esperem està comanat per les forces independentistes, un desplegament tan ràpid i tan complet com sigui possible de la Delegació del Govern i de les Delegacions dels Departaments a la Vegueria Penedès, que tot i les limitacions esmentades al punt 1 ha de servir indiscutiblement per millorar els serveis públics als penedesencs i penedesenques. Igualment la màxima urgència en l’aprovació d’un Pla Territorial modèlic i amb el màxim consens ciutadà.

 

4.    Ens adreçarem als parlamentaris dels partits polítics que donen suport a la Vegueria, i especialment als parlamentaris penedesencs d’aquestes formacions, demanant-los que vetllin perquè el govern compleixi els seus compromisos en el desplegament de la Vegueria i en la implementació del Pla Territorial. Aquests són els 5 diputats penedesencs: del PSC, Juan Luís Ruiz López (Garraf), Jordi Riba Colom (Anoia) i Dolors Carreras Casany (Baix Penedès);  i d’ERC, Alba Vergés i Bosch (Anoia) i Lluïsa Llop i Fernàndez (Alt Penedès).

 

Constatem amb preocupació el fet que el partit del Delegat del govern al Penedès així com de 35 Alcaldes de la Vegueria no hagi obtingut el necessari suport ciutadà per ser present al Parlament. Tanmateix esperem i confiem que, malgrat això, des de les seves responsabilitats municipals continuïn donant ple suport a la Vegueria Penedès