Comunicat 16

Carta oberta al primer secretari de la Federació X del PSC, Rafael Roig, i al secretari territorial, Roberto Labandera.
 
   
  Contestem les declaracions fetes a la roda de premsa i al comunicat del passat dia 27 de juliol, a Vilafranca del Penedès. Creiem que escauen com a resposta aquestes cites del poema SÍ de Rudyard Kipling, juntament amb uns breus comentaris.

“Si pots mantenir el seny enmig de la follia dels altres...”
Parlar en contra d’una entitat cívica o d’una persona de bon nom demana més prudència i coneixement. No s’hi val, la doble lectura, ni l’acusació d’intencions ni la desqualificació, sobretot quan hom s’expressa en favor d’una gran col·lectivitat i com a veu ciutadana.
Ens diuen, per exemple, que la Plataforma ha entrat en una “dissortada deriva partidista antiinstitucional” // ... i dels “insults contra regidors socialistes en el Ple de Vilafranca”,
Quin llenguatge! Consultin la nostra web i el document llegit pel nostre portaveu, i les actes del Ple de l’Ajuntament. Allà hi és tot i veuran com en van, d’errats.

“Si vesteixes les hores amb color d’esperança...”
Els dirigents penedesencs del PSC acusen la Plataforma de perseguir objectius aliens al debat territorial.
I afegeixen: “Una actuació erràtica i irrespectuosa contra els càrrecs institucionals de la comarca i de Catalunya”
Parlen del fets ocorreguts en el dinar amb el president de la Generalitat, Pasqual Maragall. Les tres-centes persones, en llur majoria del món associatiu, i els mitjans de comunicació que hi eren presents són l’aval i la garantia del que va ocórrer i del que varen callar tant l’alcalde de Vilafranca com el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Tanmateix, subscribim cada detall i cada silenci del nostre portaveu, la seva actitud respectuosa i pacífica i cada una de les paraules adreçades -després i en privat- al senyor Maragall. No podem pas dir el mateix del president, poc afortunat en les respostes.

“A l’odi i la mentida respons amb cor lleial...”
Acusen la Plataforma perquè “S’exigeixen responsabilitats al nou alcalde de
Vilanova, Joan Ignasi Elena, per un acte del qual no és responsable, ja que no era
alcalde en aquell moment”.
Vagin altre cop a l’hemeroteca o a la nostra web on es remarca que en el discurs del seu nomenament, posterior a la moció del ple favorable a una vegueria pròpia, va silenciar aquesta aprovació. Aquest fet és el que va denunciar la Plataforma. A més, un regidor d’ICV -tinent d’alcalde- que s’havia abstingut en la votació de la moció, va assistir com a representant de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a la reunió convocada a Barcelona en què es va escenificar la unitat dels alcaldes al voltant de la vegueria de Barcelona.

“Si el conviure amb el poble la virtut no et fonia...”
Diuen: (La Plataforma) “està infiltrada per personatges que persegueixen objectius que són clarament contraris al govern catalanista i d’esquerres”.
De què o de qui malparlen? Vinguin i ho veuran. La Plataforma és un moviment assembleari, obert i plural; sense distinció de militàncies ni d’adscripcions polítiques. L’associació regula les seves activitats d’acord amb la Llei 7/1997, i d’acord al que fixen els seus estatuts. Els fins són els de treballar per assolir el reconeixement d’una vegueria pròpia dins la futura divisió territorial de Catalunya. La documentació és a la web per a ser consultada i millorada.

“Ni amics ni enemics no et roben l’alegria...”
I continuen amb afirmacions com aquesta: “No hi haurà nova ordenació territorial a
Catalunya que pugui proposar aquest govern, sense el PSC. Per tant, sense
amenaces, sense provocacions, sense manipulacions i sense imposicions de cap
mena, s’ha d’obrir una línea de debat ampli i constructiu en relació a això que ens
acabi de plantejar el Govern”
Un debat? I tant! Sobretot amb la gent condemnada a ser subjecte passiu i pacient del govern... Tenen por? Per què associen la participació a amenaces i provocacions? El que volem és debatre amb tothom, però en vostès no trobem interlocutors. Els convidem, una vegada més, a seure per parlar-ne.

“Lluitant amb ales fresques i el cor agosarat...”
Heus ací altres afirmacions i contradiccions: “Si arribés a ser cap de regió, el creixement seria imparable.” // “El creixement conjunt amb una regió potent i diversa és una garantia de bon desenvolupament futur” // “Una regió esquifida i pobra, feble, només pot comportar la invasió de les inversions de menor capacitat tecnològica, del logístic de baix nivel” // “...Jugar a petit és jugar “al pa per avui i a la gana per demà.”
De quin creixement es parla i què volen dir els termes esquifit i pobre? Coneixem la cançó... A més, “paciència amb pa (també) és bona per passar”.

“Si els seixanta segons del minut implacable, per a tu són bells i purs i vius com una flor...”
I aquestes com a cloenda: “Lamentem que ningú expliqui els beneficis socials i
ambientals de la proposta de la vegueria pròpia.” // “No hi ha cap estudi objectiu,
social, econòmic i ambiental que avali la proposta.” // “La raó que pretenen tenir... és de cartró pedra.”
En cap moment s’ha justificat la divisió en 7 vegueries i els avantatges socials, econòmics i ambientals d’esquarterar el territori, i ens demanen explicacions! Nosaltres defensem la Vegueria Pròpia des de l’experiència històrica i des de la realitat social i organitzativa del territori i el temor a la gran Metròpoli. Cap actitud de “cartró pedra”, com semblen insinuar. Però ells, què? Que s’expliquin...

“... no sols el faràs l’amo de la Terra admirable, fill meu, seràs un Home!, Un home de debò.”
En aquests moments molts ajuntaments de l’Alt Penedès i del Garraf, que sumen el 75% dels ciutadans, ens han donat el seu suport. Hem rebut l’adhesió de més de 50 entitats i 3.500 persones. Constituïts legalment el 20 de maig de 2005 per 30 persones, ara en representem uns quants milers.
Continuarem treballant a partir de la nostra realitat i les nostres possibilitats, com una ONG i des de fora de la política de partit. Volem una societat millor i estem convençuts que això serà més fàcil si disposem d’una vegueria pròpia. Seguirem treballant per l’ampli consens. La trajectòria i els resultats d’aquests darrers 6 mesos diuen que anem pel bon camí.

Restem a la vostra disposició,

PLATAFORMA PER UNA VEGUERIA PRÒPIA!