Comunicat 11

 
Cada vegada sovintegen mes les actuacions antidemocràtiques d’Alcaldes que havent estat, precisament, escollits democràticament, pretenen fer callar la voluntat expressada i aprovada, en sessions plenàries dels seus municipis.

I això, en concret, ho han posat clarament de manifest els Alcaldes de Vilafranca del Penedès i de Vilanova i la Geltrú, que prescindint de tota mena d’ètica política, i malgrat haver aprovat, el seus Consistoris, la Moció d’adhesió a la “Vegueria Pròpia” (anoia+alt penedès+baix penedès+garraf), no han volgut posar-ho de manifest ni defensar-ho quan ha estat necessari.

Per un costat l’Alcalde de Vilafranca del Penedès, Sr. Marcel Esteve, en l’acte dut a terme el dia 22 de juny en el Casal de Vilafranca i davant del President de la Generalitat, va callar l’acord aprovat per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès a favor de la “Vegueria Pròpia”. Per tant en aquell acte, el Sr. Marcel Esteve no parlava en nom del poble que representa, sinó del partit al que pertany.

Tampoc, el passat dia 17 de juliol, el nou Alcalde de Vilanova i la Geltrú, Sr. Joan-Ignasi Elena, en el seu discurs d’investidura, no va fer cap esment, sinó tot lo contrari, a l’acord pres pel seu Ajuntament el dia 11 del mateix mes de juliol, a favor de la “Vegueria Pròpia”, i ens cal remarcar que no es per casualitat, que aquests dos Alcaldes pertanyen a la mateixa formació política : PSC.

Seguint aquesta mateixa línia els representants d’aquests dos Ajuntaments, malgrat haver pres el consistori, per majoria, l’acord a favor d’una “Vegueria Pròpia”, no van dubtar, en absolut, en la reunió mantinguda amb els Alcaldes de “l’Arc Metropolità”, d’escenificar el pacte per la inclusió i coordinació, de Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, dins de l’anomenada “Vegueria de Barcelona” o “Vegueria Metropolitana”

Aquests dos càrrecs municipals no poden ignorar que falsejant la responsabilitat de representar als seus Ajuntaments, i, per tant en contra dels interessos dels seus municipis, actuen, clarament, d’acord amb les interessades consignes partidistes rebudes del PSC. Es això democràcia ?

On es el seu respecte al compliment de les seves obligacions com Alcaldes d’aquestes viles?

Es molt greu que davant de les veus i accions democràtiques i reivindicatives que pel reconeixement dels nostres territoris es venen aprovant, aquests Alcaldes alcin la bandera de la confusió, discòrdia i d’enfrontament en els seus municipis, fent us del seu poder en determinats mitjans de comunicació locals, comarcals i provincials, i aconseguir que es produeixi el silenci mes absolut.

Això es un greu i condemnable atemptat contra la llibertat d’expressió, que la democràcia no es pot permetre el luxe d’aixoplugar baix la existència de petites dictadures.

Es per això que des d’ací volem denunciar, públicament, aquestes accions antidemocràtiques dels Alcaldes de Vilafranca del Penedès i de Vilanova i la Geltrú, i demanar-los que, també públicament i oficialment, es retractin de qualsevol acció que hagin pres contradient els acords plenaris dels seus Ajuntament, i que s’abstinguin, en el futur, d’adquirir-ne qualsevol altre compromís que perjudiqui i malmeti qualsevol acord que democràticament hagin aprovat els seus Consistoris.

De no fer-ho així, expressem el nostre rebuig a la seva representativitat com Alcaldes, doncs, posant de manifest l’incompliment dels seus compromisos i obligacions, han perdut qualsevol credibilitat política que els faci mereixedors de respecte. No es Alcalde, aquell que actua en contra de les decisions i acords del seu Municipi.

Els partits no poden permetre greus incompliments, com el d’actuar en contra de les decisions del municipi. Si no ho fan així, es molt difícil que els ciutadans confiïn en ells. Mai un partit autènticament democràtic, pot supeditar els seus interessos partidistes, en contra dels interessos de qualsevol municipi.

 

 

 

www.vegueriapropia-org