JOSEP FAURA, L'Extra, 12.09.2009, Davant la “negociació” del Conseller Ausàs


Entre la gent que vol l’Àmbit i, amb ell, la Vegueria, regna una greu inquietud. El conseller Ausàs negocia a Madrid les vegueries. Segons ell, seran set, “en principi”. I la del Penedès? ERC calla. Què s’està coent?


L’aparició d’algunes cartes al director de La Vanguardia i l’Avui sobre la Vegueria Penedès m’anima a encoratjar els nostres lectors que n’enviïn, sense excepció, a tots els diaris d’abast nacional, El País inclòs. Tanmateix, El Punt i els mitjans comarcals, han complert sempre. Llevat d’ells, l’únic que ha aparegut a la premsa han estat notícies “les vegueries” sense fer esment a la campanya que fa cinc anys es duu a terme ni als reconeixements municipals, parlamentaris i populars que ha obtingut. Provem sort, doncs; enviem cartes. I encara més: burxem ràdios, teles i Internet; els blogs són fàcils de trobar...


Comencem per ERC i el conseller Ausàs: els tractes amb el vicepresident Chaves afectaran lleis d’àmbit estatal pel que fa a les províncies. Què s’hi podrà fer, un cop pactat? No el deixem tranquil. Escrivim a Joan Puigcercós, com es feia al número anterior de l’EXTRA; i a Miquel Carrillo, a Marina Llansana, sempre eloqüents... Preguntem-los què hi ha de les promeses del Consell Nacional d’ERC sobre l’Àmbit i la Vegueria. Per què ara callen, quina por tenen al PSC. Hi ha gat amagat?


Però també hem d’escriure al president de CDC, Artur Mas, a Felip Puig, a Josep Rull, a Joan Raventós, recordant-los que els diputats de CDC han donat suport a la creació de l’Àmbit i a la Vegueria a nivell parlamentari i municipal, segons el cas. Ens cal una declaració pública i contundent del seu propòsit de defensar la Vegueria per damunt del resultat de les properes eleccions.


I al president d’Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida. El seu partit va fer una declaració expressa en el darrer congrés, en favor de la VP. Van acudir a comunicar-la, oficialment, a la seu de la PVP a l’Escorxador de Vilafranca. Faltaria la cirereta: que UDC, davant l’ambigüitat del conseller Ausàs i la possible llei de Vegueries, faci explícita l’adhesió de sempre.


I al PP. Abans Josep Piqué i ara Alícia Sànchez Camacho, presidenta del grup, més Dolors Montserrat i Santi Rodríguez, han donat suport a la Vegueria i a l’Àmbit i han seguit fidelment els passos proposats en les mocions.


I a Salvador Milà, o a Jaume Bosch, d’ICV. L’amenaça de l’Àrea Metropolitana i els seus Plans ha fet aproximar llurs posicions en defensa d’un territori que no ha de seguir la sort del Vallès i del Llobregat. Que ho diguin públicament.


I al grup de Ciutadans: per coherència democràtica, han donat suport a una reivindicació que han entès com la d’un territori. La seva declaració arrodoniria l’arc de forces polítiques que han estat des del principi per la VP.


No oblidem el conseller Joaquim Nadal i el seu germà Manel, del PSC, entre d’altres; i el President Montilla, que ho hauria de ser tots. Diguem-los que al Penedès no poden quedar sols i fer pena...


Necessitem que allò que el Parlament ha fet públic, però tants mitjans han silenciat, tingui una confirmació per part dels mateixos polítics que ho han aprovat i pels ciutadans que els ho recorden.(Per a incloure dins el text):


“... Enviem cartes. I encara més: burxem ràdios, teles i Internet; els blogs, són fàcils de trobar...”