Comunicat 34-249, Fem la Vegueria Penedès, al Servei de les Persones, 13.10.2010

Ens trobem en ple procés participatiu del Pla Territorial del Penedès (PTP), amb vuit sessions de debat telemàtiques per parlar dels espais oberts, els assentaments residencials, les dinàmiques econòmiques i les infraestructures. Amb aquest procés del PTP, la gent del Penedès que tenim el privilegi de viure al territori, tenim el repte de viure el territori. Recordem que el que es debat ara és un document obert que no incorpora encara normativa ni propostes tancades. És l’hora de participar, abans no s’aprovi  el document definitiu.

La nostra entitat, amb més de 15 anys de treball, continuem actius ja que no hem acabat la feina, malgrat haver assolit els reconeixements del Parlament de Catalunya de l’àmbit de planificació territorial el juliol del 2010, i que el Govern no va acordar fins el 2014 iniciar la redacció del nostre propi pla territorial parcial; i des del 2017 hem esdevingut la vuitena vegueria.  Ho podríem resumir dient, que molt abans del COVID 19, la gent del  Penedès portem uns quants anys confinats, per culpa d’uns polítics que no han fet la seva feina amb la diligència requerida.

 

Desprès de la celebració del Congrés Pro Vegueria Penedès el passat mes de febrer i de l’edició del llibre amb tots els seus continguts, malgrat la pandèmia no hem deixat d’estar actius, i per això us volem anunciar la celebració de dos actes públics, si les restriccions degudes a  la pandèmia ho fan viable:

 

-      El primer acte, el 3 de novembre tindrà dues parts, La primera serà per fer públic la DECLARACIÓ de la PVP en l’actual procés participatiu del Pla territorial parcial del Penedès. I la segona part per fer el DEBAT sobre el model PRODUCTIU.

-     El segon acte, el 17 de novembre servirà per fer el  DEBAT sobre la MOBILITAT i la segona part per fer el DEBAT sobre els ESPAIS OBERTS.

 

Ara la gent de l’associació PVP hem tingut un somni: que la nostra Vegueria fos inscrita, com a paisatge cultural, a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.  El projecte de vestir la candidatura marcaria la pauta dels pilars bàsics que han de fonamentar el model propi de desenvolupament socioeconòmic per a la Vegueria Penedès. 

 

FEM LA VEGUERIA PENEDÈS, AL SERVEI DE LES PERSONES

 

Dimarts 3 de novembre del 2020 – a les 19 hores.

AUDITORI DEL VINSEUM DE VILAFRANCA

Per poder participar-hi cal fer la inscripció prèvia al correu

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 

1ª PART

EL PROCÉS PARTICIPATIU DEL PLA TERRITORIAL PARCIAL DEL PENEDÈS. DECLARACIÓ DE LA PVP

Modera: Jordí Cuyás, membre PVP

Ponents:     

-       Espais Oberts        Pep Solé (Anoia)

-       Assentaments:       Cisco Ortega (Garraf)

-       Model econòmic i productiu: Isabel Vidal (Alt Penedès)

-       Mobilitat:                  Pau Batlle (Baix Penedès)

 

2ª Part

EL MODEL PRODUCTIU QUE VOLEM PER LA VEGUERIA PENEDÈS.

Modera: Cati Morell, periodista

Ponents:

-       Joan Mateu (vicepresident Unió Empresarial de l’Anoia)

-       Neus Lloveras (presidenta Federació Empresarial del  Gran Penedès)

-      Joan Huguet (president Denominació d’Origen Penedès)

-       Ramon Giró (Cambra de Comerç Alt Penedès)

-    Josep Mª Romero (secretari general CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf)

-       Francesc Rica (secretari general UGT Anoia, Alt Penedès i Garraf))